english >   .   new atlantis   .   web-w@ves    .    films    .   art exhibitions     .   poetry   performance

back

Een van de onderdelen van dit festival is NIAGARA, genoemd naar de beroemde watervallen, maar ook naar de nog steeds in gebruik zijnde stortbakken in onze w.c’s. ( Ieder van ons heeft eigenlijk een klein watervalletje in huis ! ) Om deze w.c’s gaat het nu.

Ledereen heeft in zijn of haar huis een klein kamertje waar hij/zij zijn tijd meestal alleen doorbrengt. Door middel van het watersysteem zijn wij dus allen verbonden. Sommige mensen hebben in dit kamertje een prachtige omgeving gemaakt om hun dagelijks verpozen daar zo aangenaam mogelijk door te brengen. Anderen hebben hier een heuse bibliotheek ingericht om maar geen tijd te verliezen op hun voortdurende informatie vergaartocht door het leven. Waarom zijn we hier nu eigenlijk ? Ook als rustgevende meditatieplek wordt de w.c. vaak verwelkomd of als plaats van uiterste concentratie…

Nu ja, u weet zelf door uw bezoekjes aan uw eigen of andermans w.c. hoeveel verschillende gedaantes dit kleine kamertje kan hebben. Dit zo weinig in de publiciteit gebrachte territorium willen we nu eens speciaal onder de loupe nemen door u uit te nodigen bijv. iets creatiefs, geks, informatiefs, persoonlijks, of gewoon niets te doen met het toilet.
In Juni maakt uw w.c. kans om opgenomen te worden in de nu al legendarische Tour de la Toilette, waarin verschillende prijzen te winnen zijn.
Er zijn verschillende mogelijkheden mee te doen aan dit projekt:

Er zullen tochten worden georganiseerd van kleine groepjes onder onder leiding van een bekwame gids. Voor deze tochten kunt u uw w.c. open stellen, natuurlijk in overeenstemming met de festivalleiding.

Een foto van uw toilet door uzelf gemaakt kan ingezonden of langs gebracht worden om geexposeerd te worden in het cyberlab. WEBWAVES, gedurende het festival geopend op Witte de Withstraat 122.

Of: onze fotograaf kan worden uitgenodigd uw w.c. vast te komen leggen om zo deel te worden van de expositie.

Door deel te nemen dingt u mee naar de hoofdprijs !

U kunt zich ook bij ons opgeven om deel te nemen aan de tour als W.C – toerist.

Aan het onder de aandacht brengen van het watercloset willen we een symposium koppelen van waterdeskunigen met als 1 van de onderwerpen:

Is het niet merkwaardig en eigenlijk schandalig dat wij hier in Nederland de w.c. doorspoelen met zo’n 15 liter schoon drinkwater, terwijl in een groot deel van de wereld de schaarste hieraan voor groot leed zorgt.

back
(flush me !)

 

NIAGRA