Tijdens de Nuit Blanche kunnen nachtelijke bezoekers zich vanaf klokslag middernacht in een sprookjeswereld wanen, op een van de , volgens velen, mooiste lokaties in Amsterdam: Welkom in het Nachtlicht Paleis iLLUSEUM met haar geheime fluistertuin en andere atmosferische ruimtes.....een avond vol doorlopende exotische voorstellingen: de magiers Ramana & Ghani met hun Tegelijker Tijdsreis, een experimenteel interaktief hoorspel ensemble uit New York......een waarlijk kultureel wonderkabinet ........compleet met minibar en theeceremonie tuinhuis ‘Little China’, tropische zomerhapjes en andere verrassingen....... De straat wordt uitgelicht met rode lampionnen en fakkels die lang zullen blijven branden..... In samenwerking met o.m.

 

"for a few Guilders more"

The four artists from New York City create a radio play. Redesigning historical blunder for your pleasure. The story of Dutch relations with the Island of Manhattan. Fake histories and imagined authorities meet in what could be described as a spaghetti, seafaring libretto.

Scott Haggart ......narration, modified Califone turntable, dubplate, diatonic accordion Kara Bohnenstiel.......... ......harmonium. slide projectors Drew mcDowall............ ........modular synthesizer, metronomes Lary Seven............... string bass, Morse code, invention(s)

Ramana & Ghani : "TegelijkerTijds Reis"

Ramana & Ghani, meesters in het onverklaarbare bundelen hun krachten in een wonderbaarlijke reis door de wereld van het onverklaarbare. Een inwijding in de wereld der magiërs, charlatans, alchemisten, goochelaars en wonderdoeners. Wervelende mystiek en prikkelende wetenschap. Ramana is opgeleid in de alleroudste magische traditie van de wereld en kreeg les van echte Indiase grootmeesters (Jadugars). In 2007 haalde hij de wereldpers toen hij zijn zweefact, waarbij hij in stilte ruim een meter boven de grond zweeft, voor het Witte Huis opvoerde. In 2008 won hij vervolgens het programma ‘De nieuwe Uri Geller’ van SBS6. In 2009 was hij samen met Spy Monkey de hoofdact van Palazzo. Ghani heeft 5 jaar gewerkt als danser en artiest bij Alain Platel -het enfant terrible van de Belgische dans- en heeft internationaal in meer dan dertig landen opgetreden. In en in 2009 won hij samen met zijn dochter Yelle de tweede editie van ‘De nieuwe Uri Geller’. Ghani werkt autonoom en internationaal en heeft vele wonderbaarlijke acts op zijn naam staan, die zich moeilijk laten categoriseren, maar waarbij steevast wetenschap en filosofie als basis dienen.

Little China door JaDa

Danielle Lemaire & Jan van de Dobbelsteen, net vers terug na 3 maanden kunst maken in China. Brengen een hoogst intiem verslag in de vorm van een ‘theeceremonie tijdscapsule’

Nuit Blanche